Descriere
Caracteristicile călinului japonez
Este un arbușt ornamental foios, cu o lățime relativ mare. Va atinge o înălțime de 2-3 metri, în funcție de locație. Frunzișul său, care devine roșiatic toamna, oferă o priveliște spectaculoasă. Se potriviește cel mai bine în grădini cu atmosferă rurală, cu aspect natural. Florile sale albe înfloresc în mai, acoperind tufișul. Toamna, vor apărea fructele roșii, dacă există și alte soiuri de călin care susțin polenizarea (de exemplu, Viburnum Tinus) în apropiere. Este complet rezistent la iarnă. Este potrivit în primul rând pentru plantare ca plantă solitară, se recomandă plantarea în grup dacă există un spațiu suficient de mare. În acest caz, trebuie să păstrăm o distanță de 2-3 metri între plante.
Îngrijirea arbuștului Viburnum plicatum Mariesii
Sol: Crește bine în solul general de grădină, va aprecia dacă îmbunătățim solul cu îngrășământ organic. Comapctăm bine sulul după plantare și udăm abundent călinul nou plantat.
Condiții de lumină: Ar trebui să evităm părțile grădinii care sunt expuse la soare, un loc semiumbrit va fi cel mai ideal pentru călin.
Necesar de apă: Are un necesar mediu de apă.
Tundere: Nu necesită tundere regulată, îndepărtăm din când în când doar lăstarii care ies din tufiș sau care ne sunt în cale.
Posibilități se asociere a plantelor cu Viburnum plicatum Mariesii
În grădini mai mari poate fi plantat în compania plantelor precum Osmanthus x burkwoodii, sau hortensia Limelight cu flori mari. Soiurile de dracilă cu frunziș colorat oferă un contrast excelent lângă călinul japonez.