gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Plantează plante tolerante la secetă!

În grădinile moderne de astăzi, cantitatea de apă necesară plantelor este un aspect foarte important. Prin planificare conștientă, poți planta specii care se descurcă bine cu o cantitate mai mică de apă. Nu uita că după plantare și acestea au nevoie de o udare generoasă. Odată ce sistemul lor de rădăcini se întărește, acestea tolerează bine perioadele mai secetoase. Prin crearea unui strat gros de mulci, poți proteja și mai bine conținutul de umiditate a solului. Descoperă oferta noastră!

Termék szűrés

Preţ
-
Sortare după:

În tot mai multe grădini, devine important ca în straurile de flori să predomine plantele rezistente la soare și la secetă. În zilele noastre, întâlnim tot mai des fenomenul de lipsă a apei în lunile de vară. În anii precedenți, aceasta era aproape de neînchipuit pentru noi. Din păcate, odată cu schimbările climatice, trebuie să planificăm și grădinile ornamentale mai conștient și într-un mod mai prevăzător. Pentru a menține o grădină sustenabilă pe termen lung, merită să alegem plante rezistente la soare și la secetă. Aceste plante ornamentale pot crește bine chiar și cu mai puțină apă, pot folosi și stoca mai bine cantitatea de apă disponibilă. Majoritatea acestor specii de plante au crescut și s-au dezvoltat în astfel de condiții în habitatul lor natural. Printre cele mai populare plante rezistente la soare și la secetă se numără laurul englezesc veșnic verde, cunoscut de mult timp și în regiunea mediteraneană, iar dintre flori nu ar trebui să uităm diferitele specii de lavandă. În tot mai multe grădini, putem găsi ierburi ornamentale, care au și proprietățile benefice menționate mai sus. Și plantele tolerante la secetă apreciază dacă acoperim solul cu un start gros de mulci. Acest lucru ajută la menținerea conținutului natural de umiditate al solului. Merită să acoperim solul din jurul plantelor cu un strat de scoarță de pin, cu o grosime de 10-20 cm. Resturile vegetale rezultate în urma tăierilor pot fi, de asemenea, utilizate în acest scop. Putem împrășita în jurul plantelor tulpinile și ramurile tăiate. Pe măsură ce se descompun, acestea vor furniza și nutrienți plantelor, și vor crește conținutul de materie organică al solului din grădină.