Descriere
Iarba chinezească
Este o plantă ornamentală perenă ușor de cultivat, cu o valoare decorativă semnificativă. Florile sale apar la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august și decorează mult timp. Necesită un spațiu relativ mare, ceea ce înseamnă o suprafață de cel puțin 1 m x 1 m.
Nevoi
Condiții de lumină: În general, se poate spune că ierburile ornamentale sunt plante iubitoare de soare. Va înflori cel mai frumos dacă este plantată la soare.
Necesar de apă: Iarba chinezească are o toleranță bună la secetă, dar după plantare, în perioada de înrădăcinare necesită udare regulată. Udarea este esențială în verile fierbinți, și în cazul ierburilor ornamentale.
Sol: Crește cel mai intens pe sol nisipos, dar crește rapid și bine în majoritatea solurilor de grădină, iarba chinezească nu este pretențioasă.
Posibilități de asociere a plantelor cu Pennisetum
Poate fi integrată cu ușurință în straturi de flori, mulțumită aspectului deosebit. Ca plantă solitară arată bine plantat în unele părți ale gazonului, dar decorează frumos și pe frontul stradal. Se poate planta într-un ghiveci, dar în acest caz trebuie să avem grijă de udare adecvată. Poate suprima cu ușurință plantele decorative cu creștere mai puțin viguroase, plantate prea aproape în grădină, recomandăm să fie plantat în compania unor arbuști mai mari precum hortensia Phantom sau Vanille fraise cu flori gigantice, sau lângă corn decorativ, cu frunze pestrițe. Liliacul de vară poate fi un însoțitor excelent în grădină, deoarece florile sale magnifice completează frunzișul verde al ierbii chinezești. Plantând împreună cu alte ierburi ornamentale, putem crea o grădină modernă, dar apropiată de natură. Un însoțitor excelent poate fi Pennisetum JS. Jommenik, cu frunziș galben, dar și iarba japoneză sau iarba bicoloră poate fi o bună alegere. Poate fi plantat împreună cu levănțică cu creștere mai puternică, cum ar fi Grappenhall, care, cu frunzișul argintiu veșnic verde, este un însoțitor excelent.
Iarbă ornamentală rezistentă la iarnă
Iarba chinezească este renumită pentru rezistența sa excelentă la iarnă, deoarece se regenerează cu ușurință chiar și după ce a fost tunsă toamna. Când florile s-au ofilit și apar primele înghețuri, legăm frunzele strâns împreună în formă de flacără de lumânare. Trebuie să fie legat bine, astfel încât influențele externe asupra ierbii ornamentale în timpul iernii (ploaie, vânt furtunos, presiunea zăpezii) să o deterioreze cât mai puțin. În ultimii ani, am observat că dacă am tuns planta toamna, iarba ornamentală a iernat frumos și s-a reînnoit 100% în primăvara anului următor. Legarea protejează ierburile ornamentale de daunele provocate de îngheț, dar vremea blândă de iarnă din ultimii ani nu justifică întotdeauna o protecție puternică împotriva înghețului. În zonele mai înalte, și în locuri expuse vântului și înghețului, recomandăm legarea frunzișului ca să evităm riscul de înghețare a rădăcinilor. Alte ierburi ornamentale rezistente la iarnă sunt: iarba de pampas, iarba japoneză și iarba roșie.