Descriere
Caracteristici
Floarea de gâscăriță este o plantă ornamntală perenă ușor de cultivat, foarte recunoscător. Preferă locurile însorite, semiumbrite. Datorită creșterii sale reduse, îți recomandăm să folosești în grădini de stânci sau la marginea straturilor sau aleelor de grădină. Se răspândește rapid, deci este potrivit și pentru acoperirea solului. O plantă ornamentală perenă, cu frunziș veșnic verde care înflorește în lunile aprilie și mai, nu necesită multă îngrijire. Tolerează perfect soarele cald și seceta. Este o plantă perenă rezistentă la iarnă. Are o înălțime de 10-20 cm, și tufișul crește până la o lățime de aproximativ 30 cm.
Care sunt nevoile florii de gâscăriță?
Condiții de lumină: O plantă potrivită pentru zonele însorite, semiumbrite ale grădinii.
Necesar de apă: Are un necesar scăzut de apă, în perioada înfloririi necesită udare regulată.
Sol: Floarea de gâscăriță preferă solurile bine drenate, cu o structură lejeră.
Îngrijire: O plantă perenă, care nu necesită multă îngrijire. Tundem planta după ofilirea florilor, adică tăiem tijele florale, și modelăm tufișul. Așa putem păstra forma sa densă, compactă. Putem ajuta planta cu nutrienți pentru perene pentru a produce un randament mare de flori.
Utilizare: Este o plantă gingașă potrivită pentru stâncării, și staruri de flori perene. Tufișurile asemănătoare pernelor sunt ideale și pentru grădinile mici. Datorită creșterii scăzute. poate fi folosit și ca acoperitor de sol, în acest caz plantăm 10-12 plante pe metru pătrat, pentru a crea o vegetație densă.
Sugestii de asociere cu alte plante: Poate fi plantat în grădini de stânci sau în straturi de flori cu alte plante perene care cresc ca niște perne, cum ar fi de ex. Phlox subulata. Frunzișul galben-auriu a cimbrului evidențiază frumos florile floarei de gâscăriță. Arată bine și în compania plantelor veșnic verzi pitice, de ex. tuia Mirjam echilibrându-și frunzișul galben-verzui.
Înmulțire: Poate fi înmulțit primăvara, prin divizare.