Descriere
Caracteristicile dracilei Julianae
Acest arbușt veșnic verde din China este foarte ușor de cultivat. Toleranța ridicată la secetă și caracterul nepretențios l-au făcut popular în ultima vreme. Îl recomandăm și ca arbust de acoperire sau gard viu. La noi, este folosită în principal pentru garduri vii. Poate fi folosit pentru a crea gard viu mediu și înalt, a căror înălțime este de aproximativ 1,5-2 metri.
O bună dezvoltare se poate aștepta și pe soluri proaste, nisipoase. Este una dintre cele mai rezistenete soiuri de Berberis. Cu toate acestea, trebuie să știm că în axilele frunzelor se află un spin triplu. Această calitate înțepătoare poate fi folosită și în avantajul nostru, deoarece poate deveni un adăpost de protecție pentru păsări împotriva animalelor de companie. Datorită spinilor, poate fi folosit excelent și pentru a crea un gard viu impenetrabil. Câinilor și pisicilor nu le place să pătrundă în sistemul său dens de ramuri. Datorită toleranței sale remarcabile, este folosit și în parcuri, unde caracterul său înțepător, de asemenea poate fi un benefiuciu. Din cauza spinilor, nu este atinsă, manipulată, astfel frumusețea naturală a plantei este păstrată. Frunzele sale sunt alungite, lanceolate, strălucitoare de culoare verde închis. Toamna decorează grădina în nuanțe de vișiniu sau roșu-portocaliu. Lungimea frunzelor este de 6-8 cm, cu margini zimțate. Floarea este galben strălucitor, de dimensiuni mici. Fructul său albastru-cenușă are o formă alungită. Dacă nu este plantat ca gard viu, crește un tufiș rotunjit de 2-2,5 metri înălțime.
Nevoi
Condiții de sol: Preferă locurile însorite, semi-umbrite, dar crește satisfăcător și la umbră.
Necesar de apă: Necesarul său de apă este scăzut și este deosebit de rezistent la perioadele secetoase. Udați plantele tinere în mod regulat în perioada de înrădăcinare.
Sol: Nu este pretențios în privința tipurilor de sol, așa că poate fi plantat în siguranță pe majoritatea solurilor țării noastre.
Unde este recomandată plantarea dracilei Julianae?
Din dracila Julianae poate fi creat un gard viu mediu sau înalt perfect. În acest caz plantați la o distanță de 60-80 cm unul de celălalt. Ca plantă solitară, necesită un spațiu de 2,5 m x 2,5 m, să aibă loc pentru dezvoltarea unui tufiș rotund. În cazul plantării într-un pat mixt de arbuști, se recomandă plantarea acestuia pe partea interioară a stratului sau, în cazul curților mari, într-o zonă mai îndepărtată a grădinii datorită naturii înțepătoare, dar în niciun caz să nu fie plantat în zona de intrare.
La plantare folosiți substanțe nutritive, sau nutriente specializate potrivite pentru garduri vii, pentru o înrădăcinare adecvată.
Alte plante pentru un gard viu veșnic verde
Laurul Novita este de asemenea, ușor de cultivat, are frunziș veșnic verde și o toleranță excelentă la secetă, așa cum este și Photinia, care decorează cu lăstarii roșii.